FÖRRÄTT /
Moules marinières med basilika och tomater
 Från kapitlet tomat (Niklas Smaker)
Lyxig förrätt som är oförskämt enkel att göra. Perfekt när du vill imponera på någon …
4 Portioner
 3 plommontomater
 1 dl färsk basilika
 Salt och peppar
 1 kg blåmusslor
 1 gul lök
 1 vitlöksklyfta
 Olivolja
 3d l vitt vin
 Kapris
 Dill
Gör så här
 Skär tomaterna i små tärningar. Lägg dem i en skål tillsammans med basilikan. Blanda om, salta och peppra. Borsta musslorna i kallt vatten och pilla bort eventuellt skägg. Hacka gul lök och vitlök. Fräs all lök i lite olja i en stor gryta på hög värme. Tillsätt musslorna och därefter vinet (som inte ska täcka musslorna). Ånga musslorna under lock tills de öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnats. Servera musslorna i djupa tallrikar. Häll buljongen från grytan över musslorna och strö över tomat och basilikablandningen och lite kapris och dill.
Relaterade inlägg:
- Portabella med fyllning av camembert, vitlök och basilika (18)
 - Solmogna italienska tomater varje dag (17.4)
 - Potatissallad med vitkål och örter (9.3)
 - Bavette alla Puttanesca (7.5)
 - Seafoodburgar-recept (6.6)