Fasan Ùr

Fasan Ùr står för ”New Fashion” och är ett unikt sätt att njuta av mat och dryck, där du på ett helt nytt sätt upplever alla smaker och nyanser som finns i whisky – livets vatten. Det är en måltid med skotska förtecken men med en internationell känsla. Mat och whisky är i perfekt synergi och utmanar alla sinnen. Detaljer är avgörande, från isens form i drinken till hur maten serveras – enkelt men samtidigt slående. Vid bordet blandas dofter och smaker och till varje rätt serveras en ny whisky i exakt rätt temperatur, med rätt vattenmängd eller som drink, för att tillsammans skapa en träffande helhet.

Steven Craik
Kocken Steven Craik står bakom konceptet Fasan Ùr som han utvecklat åt The Edrington Gropu. Steven arbeta r över hela världen med han sin bas på restaurangen på The Famous Grouse Expriene Centre. Under de senaste tre åren har Steven även startat upp Fasan Ùr-konceptet på utvalda restauranger i Moskva, Brasilien, Las Vegas, Frankfurt, Stockholm, London samt Edinburgh.

The Famous Grouse Experience

I direkt anslutning till det anrika destilleriet Glenturret i Crieff ligger The Famous Grouse Experience Centre. Det är ett upplevelsecenter som utvecklat det mer traditionella destillerbesöket och tagit det till en högre nivå. Här handlar det verkligen om att se, röra, smaka och lukta för att med alla sinnen verkligen uppleva whiskyn. Endast en dryg timmes bilfärd från Edinburgh och dess unika, interaktiva teknik för att skapa en upplevelse utöver det vanliga har gjort centrat omåttligt populärt och ett besök rekommenderas varmt. Öppet året runt, måndag till söndag. Passa då även på att äta på restaurangen där Steven Craik har sin bas och Fasan Ùr-konceptet föddes.