VARMRÄTT /
400 gr färs av viltkött, tex älg
1 1⁄2 tsk salt
ca 2 krm nymald vitpeppar
4 äggulor
2 dl vispgrädde
ca 1 dl vitt, finsiktat ströbröd
smör till stekning
Blanda den kylskåpskalla färsen väl med salt, peppar och äggulor. Färsen måste hållas så kall som möjligt. När den är lite seg är det dags att blanda i grädden, lite i taget. Forma färsen till 4–5 stora biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på svag värme i smör, i panna eller ugn, tills de är genomstekta. Servera dem nystekta och varma med potatismos, små ärtor, rårörda lingon och skirat smör.
Relaterade inlägg:
- Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese (9.5)
- Nachotallrik (6.7)
- Anklever crema quemada (6.5)
- Quorn Burritos (6.5)
- Spaghetti med kycklingfrikassé (6.4)