Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Risoni allo zafferano e Cotoletta alla Milanese

VARMRÄTT /

Saffransrisoni med dubbelpanerad fläskkotlett

– Risotto och panerad fläskkotlett är typiska milanesiska rätter som jag ätit många gånger under våra söndagsmiddagar med familjen. Det här är en snabbare och enklare variant av en risotto där jag valt att kombinera fläskkotletten med Risoni, som är ett utmärkt alternativ till ris. Risonin ger rätten en otroligt god smak och som gör att den här festrätten går snabbt att göra, även om man har ont om tid, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 30 minuter

Ingredienser:

Risoni:

300 g Barilla Risoni
50 g smör
½ gul lök, finhackad
1 dl torrt vitt vin
2 msk kycklingfond
10 dl vatten (5dl + 5dl)
1 pkt saffran (0,5 g)
50 g parmesan, riven

Cotoletta alla Milanese:

4 fläskkotletter med ben
4 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
2–3 dl ströbröd
Rapsolja till fritering

Gör så här:

Risoni:

Smält smöret i en stekpanna, lägg i löken och stek på medelvärme tills den blir genomskinlig. Tillsätt risoni och häll på det vita vinet. Häll på hälften av vattnet (5 dl) och saffran, rör runt och låt det koka ihop på medelvärme, cirka 10 minuter. Rör då och då och tillsätt mer vatten (upp till 5 dl till) om Risonin känns torr. När Risonin är krämig och det mesta av vattnet kokat in, vänd ner parmesan och rör runt.

Cotoletta alla Milanese:

Vispa äggen med salt och peppar. Häll ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Ta kotletterna, vänd i mjölet, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Se till att hela kotletten blir ordentligt täckt av ströbröd, banka/tryck gärna ut kotletten lite i tallriken.
Häll rikligt med rapsolja i en stekpanna och värm till medelvärme. Lägg ner kotletten och fritera lugnt till den blivit genomstekt och ytan är gyllenbrun. Tid beror på storlek men cirka 10–15 minuter.

Lägg upp kotlett och Risonin på en tallrik och servera!

Relaterade inlägg:

  1. Bavette alla Puttanesca (13.4)
  2. Penne Rigate alla Tiresia (13.1)
  3. Lasagne med Pesto alla Genovese (12.9)
  4. Rigatoni alla Pizzaiola (12.7)
  5. Cocktails för alla tillfällen (10.9)