Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Världens mest prestigefyllda blindprovning är avgjord

VIN /

Piper-Heidsieck Brut den enda standardchampagnen som fick guld

Det är något speciellt med champagne, men hur ska man välja vilken man ska köpa? Den som är dyrast, den som är mest känd eller den som faktiskt är bäst?
Piper-Heidsieck Brut är den enda standardchampagnen på Systembolaget som förärades en guldmedalj vid prestigefyllda International Wine Challenge 2006.

För många är champagne en sällanköpsvara, andra avnjuter den bubbliga drycken ofta. Kanske har du, precis som Marilyn Monroe på sin tid, Piper-Heidsieck som det självklara valet? Annars är det ett hett tips! Piper-Heidsieck Brut är nämligen en mycket prisvärd champagne som kammade hem en guldmedalj bland vid världens största blindprovning.

– Det är otroligt hedrande att få guld i International Wine Challenge. Det visar att vi gör helt rätt som lagrar vår standardchampagne mer än dubbelt så länge som de 15 månader det är lag på. Den brödiga smaken som är så typisk för champagne hinner mogna och utvecklas till en komplex men samtidigt mjuk ton. Piper-Heidsieck är inte bara en champagne av hög kvalitet, den är dessutom mycket prisvärd och kostar endast 249 kronor på Systembolaget. Det är bara att gratulera svenskarna till möjligheten att njuta av en så bra champagne till ett sådant överkomligt pris, säger Runar Björgvinsson, VD, Maxxium Sweden.

International Wine Challenge
International Wine Challenge är världens största blindprovning där de mest erfarna vinexperterna årligen bedömer otaliga viner och champagnesorter. Under 2006 provades tusentals viner och fler än 300 champagner från alla champagnehus som hade modet att delta. All champagne bedöms utifrån samma kriterier oberoende av om det är en standardchampagne eller en årgångschampagne. Piper-Heidsieck är den enda standardchampagnen som finns på Systembolaget som fick guld, tillsammans med några av de dyrare årgångschampagnerna.

Visste du det här om Piper-Heidsieck?

–    Piper-Heidsieck är traditionellt den officiella champagnen vid filmfestivalen i Cannes.
–    Uppskattningsvis öppnas en flaska Piper-Heidsieck var 6:e sekund någonstans i världen. Det innebär att vi njuter av över 31 500 000 glas Piper-Heidsieck per år.
–    Piper-Heidsieck har alltid varit en populär champagne. I början av 1800-talet var champagnehuset officiell leverantör till inte mindre än 14 kungliga hov över hela världen.

Piper-Heidsieck Brut har artikelnummer 7332 på Systembolaget och kostar 249 kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Fakta Piper-Heidsieck (30.9)
  2. Sveriges mest folkkära öl får ett kaxigt syskon (17.4)
  3. Niklas Smaker – vårens mest närodlade bok om mat (17.4)
  4. Karlsson’s GOLD utsedd till en av världens bästa spritsorter 2008 (16.6)
  5. Världens godaste glass! (15)