Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Smördegsinbakad kantarell och fläskfilé

VARMRÄTT /

4 portioner

600 g Fläskfilé
1 burk Campbell’s Kantarellsoppa
100 g Bacon
4 st Smördegsplattor
1 st Ägg
Salt och peppar

Rostad Vitlökssås
1 burk Campbell’s Consommé
1 msk Finhackad lök
1 msk Finhackad palsternacka
2 st Vitlöksklyftor
½ dl Olivolja
Smör till stekning

  • Bryn fläskfilén runtom och stek den i cirka 15 minuter. Låt filén svalna en stund innan den skärs upp.
    • Knaperstek bacon, lägg upp på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
    • Kavla ut smördegsplattorna något.
    • Skär upp filén och fördela köttet på de fyra smördegsplattorna.
    • Lägg cirka 2 msk outspädd kantarellsoppa på köttet. Toppa med knaperstekt bacon.
    • Vik över smördegen så att den täcker filén.
    • Pensla med uppvispat ägg.
    • Baka i ugn ca 200º i 10-15 minuter.
  • Bryn lök och palsternacka i smör, låt dem bli gyllenbruna.
    • Tillsätt den outspädda consommén, låt sjuda ca 5 min.
    • Sila och red eventuellt av med maizena redning.
    • Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
    • Hetta upp oljan, lägg ner vitlöksskivorna och rosta dem gyllenbruna.
    • Sila av oljan och tillsätt den rostade vitlöken i såsen.
    • Låt såsen sjuda upp.
  • Servera den smördegsinbakade fläskfilén med hasselbackspotatis och rostad vitlökssås.

Fler: Fläskfile recept

Relaterade inlägg:

  1. Fläskfilé- och chorizospett med myntakryddade bondbönor (19.2)
  2. Biff med cashewnötter – av Anne Cheng (10.3)
  3. Surat Thani (7.6)
  4. Helstekt biffrad med trattkantareller (6.9)
  5. Grillat lamm på grekiskt vis (6.6)