Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Rådjursbiffar med sött rödvinbärssmör

VARMRÄTT /

6 rådjursbiffar à 150–200 g (välj ytterfilé, även kallad sadelfilé)

Marinad

1 schalottenlök, hackad
1 stor vitlöksklyfta, hackad
4 enbär, krossade
1 lagerblad
1 rosmarinkvist
1,5 dl Ravenswood
3/4 dl olivolja
salt
nymalen svartpeppar

Sött rödvinbärssmör
100 g osaltat smör, rumstempererat
1 1/2 msk rödvinbärsgelé
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
3 msk färsk persilja, finhackad

Börja med marinaden och hacka schalottenlök, vitlök, enbär, lagerblad och rosmarin samt blanda i vin och olivolja i en stor skål. Salta och peppra väl. Lägg biffarna i ett enda lager i en plastpåse. Häll över marinaden, täck och marinera i kylskåpet i minst två timmar.

Gör sedan det söta rödvinbärssmöret. Lägg det rumstempererade smöret i en stor skål och rör i rödvinsbärsgelén, 1/2 tsk salt och svartpeppar. Lägg smöret på ett stort ark plastfolie, rulla ihop det inuti plasten till len korv och försegla ändarna. Strö ut persiljan på ett stort fat. Ta ut smöret ur plastfolien och rulla det i persiljan tills det är helt täckt. Slå in smöret i plast folie och ställ det i kylskåpet tills det stelnar.

Ta ur biffarna ur marinaden och kasta bort marinaden. Salta och peppra biffarna lätt och grilla dem över direkt medelvärme i 6-8 minuter tills de är nätt och jämnt färdiga, men ändå rosa i mitten. vänd en gång under grillningen. Skär smöret i skivor och servera ovanpå de heta grillade biffarna.

Det är härligt att kunna njuta av äkta grillmiddagar året om. Nedan finns några tips på både enkla och lite mer avancerade grillrecept samt härliga tillbehör som är perfekt till vinerna från Ravenswood med druvan Zinfandel.

Relaterade inlägg:

  1. La Salle Muscat – sött vitt vin som passar utmärkt till jordgubbar (16.6)
  2. Kycklingfiléer med tahini, auberginer och getost (10.6)
  3. Lingon & Chipotle-filégryta (9.9)
  4. Frittata med pasta och pancetta (8.2)
  5. Grillat lamm på grekiskt vis (7.9)