Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Return of the Vikings ¬– världens första whiskyresa i sitt slag

SPRIT /

Vid köp av limiterad whisky ingår resa till Skottland

Den 1 november släpps Return of the Vikings ¬– en specialutgåva av Highland Park, whiskyn som utsetts till världens bästa sprit. Upplagan är limiterad till 60 flaskor och i priset ingår ett besök på destilleriet där flaskan överlämnas personligen av whiskymakaren Russel Anderson som valt ut den speciella tappningen. Ett chartrat plan tar med köparna på världens första whiskyresa i sitt slag, t/r Stockholm – Orkney Islands.

Sverige är det land i världen som konsumerar mest Highland Park per invånare. Kanske favoriserar vi whiskyn då destilleriets grundare Magnus Eunson sägs härstamma från Skandinavien. Nu släpps en unik buteljering av Highland Park på den skandinaviska marknaden. Den finns endast i 60 exemplar och priset är € 1 200 per flaska. Då ingår en tredagarsresa i ett chartrat plan till destilleriet där köparen själv hämtar sin whisky och träffar Russel Anderson. Under resan erbjuds även detaljerad inblick i whiskytillverkningens alla steg, specialprovningar och möjlighet att utforska ön.

– Det här är den första resan i sitt slag, aldrig tidigare har ett helt plan chartrats för en whiskyresa. Den vänder sig till de riktiga whiskyentusiasterna som länge velat besöka destilleriet och som tycker att det är kul med den unika tappningen, säger Anneli Sjöblom, produktchef Highland Park, Sverige.

Highland Park destilleriet ligger på Orkney Islands. Den mytomspunna ögruppen ligger avsides och är svår att ta sig till, belägen i norra Skottland och omgiven av Nordsjön och Atlanten. Haven påverkar i hög grad både klimat och landskap samt whiskyn som lagras på ön och utsätts för de salta vindarna. Orkney Islands tillhörde historiskt Skandinavien och den skandinaviska kulturen är hårt förankrad på ögruppen sedan vikingarna härjade i området. Whiskyn och resan har fått sitt namn till minne av dessa tider.

– Att det första whiskyflyget går till Orkney Islands och Highland Park känns självklart. Highland Park är en favorit i Sverige och trots att destilleriet ligger på samma breddgrad som Stockholm är det väldigt otillgängligt, det tar lång tid att ta sig dit och kostar en hel del. Vårt direktflyg från Stockholm är framme på en timme, priset är pressat och resan fylld med upplevelser som du ej kan få om du reser på egen hand. Så du får mycket för dina pengar, fortsätter Anneli.

Relaterade inlägg:

  1. Return of the Vikings (51.6)
  2. Whiskyfavoriten Ardbeg utökar sitt sortiment (23.6)
  3. Highland Park Hjärta – en kärleksförklaring till whiskyns ursprung (19.8)
  4. Svenskarna älskar sitt kaffe (17)
  5. Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen (16.1)