Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Oatly

MAT /

Oatly iMat är en matlagningsprodukt gjord av havre. Den är helt vegetabilisk och används som vanlig matlagningsgrädde. Den ger en god, fyllig smak med lätt nötiga toner. Det går att använda Oatly iMat i alla recept där man vanligtvis använder matlagningsgrädde. På så vis blir favoritrecepten lika krämiga och minst lika goda som vanligt, och dessutom lite nyttigare.

Hälsoargument

Det finns många skäl till att äta mer havre. Havrens sammansättning passar oss människor perfekt då balansen mellan kolhydrater, protein och fett är väl anpassad till människans näringsbehov.

Oatlys produkter ger, tack vare de nyttiga havrefibrerna, en skön mättnadskänsla och havrefibrerna hjälper dessutom till att hålla magen i form. Produkterna innehåller även vattenlösliga kostfibrer, så kallade beta-glukaner, som enligt kliniska studier hjälper till att sänka förhöjda kolesterolvärden i blodet. Oatlys produkter har en bra fettsammansättning med låg andel mättat fett.

Tillverkning
Tillverkningen av Oatly iMat är i grunden mycket enkel och naturlig. Det går till så att havre och vatten blandas och mals. För att få en mjölkliknande konsistens tar man bort en del av de olösliga fibrerna, medan de vattenlösliga fibrerna finns kvar i produkten. Slutligen mixas blandningen så att den blir jämn och slät. Oatly görs på ren, svensk havre. Att havre är en gröda som trivs bra i vårt svenska klimat är viktigt, eftersom det innebär att det är lätt att få tag på svensk råvara av god kvalitet.

Om Oatly AB

Oatly är ett svenskt livsmedelsföretag med säte i Landskrona som specialiserat sig på hälsosamma livsmedel baserade på havre, till exempel Oatly iMat, havredrycker, glass och färdig pannkakssmet. Oatlys produkter säljs i dag i 17 länder runtom i världen och man har patent på tillverkningen. Oatly är ett resultat av svensk forskning och företaget har alltid haft en stark anknytning till Lunds Universitet.

Relaterade inlägg:

  1. Spännande trerättersmeny i hälsans tecken
  2. Rostad sötpotatissoppa med parmachips
  3. Fluffig jordgubbs- och kardemummasås eller snabbglass
  4. Sesamstekt lax med mangochutneysås
  5. Yosa – havremål för känsliga magar