Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nu lanseras Dom Pérignon Vintage 1998

VIN /

”En unik årgång, ett ständigt förnyat kreativt verk, en unik fotograf/regissör: ett sällsynt ögonblick då allt liksom magiskt faller på plats. Jag älskar mäktiga upplevelser och lanseringen av Dom Pérignon Vintage 1998 är ett sådant tillfälle för mig.
Sällan under min karriär har jag fått vara med om något så kraftfullt som nyskapandet av ett varumärke vars namn är så nära förknippat med champagnens födelse för nästan 300 år sedan och som, med tiden, blivit en symbol för lyx och synonymt med njutning.”

Frédéric Cumenal, President, Dom Pérignon

Under november 2005 ersätter Dom Pérignon Vintage 1998 det tidigare årgångsvinet från 1996 i Systembolagets ordinarie sortiment. Artikelnummer 7428, pris 1 050 kronor.

Årgång 1998
Väderleksförhållandena detta år var ovanliga och kontrastrika. Hos Dom Pérignon väntade man länge med att påbörja skörden och blev belönad med ovanligt bra väder och druvor som var friska och väl mogna. Resultatet är en fruktig och fyllig champagne med god balans, en elegant mousse och mycket fruktighet.

Dom Pérignon, Karl Lagerfeld och Helena Christensen
När Karl Lagerfeld blev tillfrågad om han ville göra kampanjen kring Dom Pérignon Vintage 1998 samtyckte han direkt. “Jag dricker inte mycket alkohol, jag tycker faktiskt bara om champagne. Och jag är inte diplomatisk när jag säger att den enda champagne jag verkligen känner för är Dom Pérignon. Det är också en champagne som först skapades på 1700-talet, en tid och atmosfär jag känner till väl”, säger Karl Lagerfeld.

Tavlorna till kampanjen fotograferades i Karl Lagerfelds eget hem med Helena Christensen som hjältinnan. ”Det var en lite erotisk känsla i luften som hanterades mycket elegant. Det är lite som att förklara den känsla som champagne ger. Och Karl är otroligt bra på att locka fram känslor och stämningar. Det var som att spela in en filmscen med diskret sexig ljussättning och med champagne i huvudrollen”, förklarade Helena Christensen.

Relaterade inlägg:

  1. Veuve Clicquot Vintage 1996 (18.2)
  2. Exklusiva viner från M. Chapoutier lanseras i Sverige (17.5)
  3. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 (16.6)
  4. Sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989 (16.3)
  5. Fyra exklusiva samlarviner från M.Chapoutier lanseras (15.1)