Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

McVitie’s storsatsar i Sverige

MAT /

Utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små

McVitie’s har försett världen med Digestive Original sedan 1892 och de klassiska kexen har blivit en självklarhet till te likväl som till ostbricka eller som mellanmål. Tack vare den popularitet Digestive Original har fått storsatsar McVitie’s nu i Sverige och utökar både Digestive- och HobNobs sortimentet. Totalt lanseras sju nya kex med smaker för alla preferenser och tillfällen.

För snart 120 år sedan introducerade McVitie’s Digestive. Sedan dess har de blivit en klassiker i var mans hem med sin spröda och karaktäristiskt goda smak och är idag den mest uppskattade digestiven på marknaden. Idag är Digestive Original inte bara synonymt med afternoon te utan även ett självklart tillbehör till ostbrickan.
I Sverige har McVitie’s sortiment tidigare bestått av storsäljaren Digestive Original och Digestive Fullkorn.
I vår storsatsar McVitie’s och lanserar fyra nya sorter inom Digestive-familjen och utökar dessutom sortimentet med det folkkära originalet HobNobs, spröda havrekex, i tre olika sorter.

McVitie’s Digestive var den första digestiven som producerades så vi är mycket stolta över kexets långa och anrika historia. Digestive Original har länge varit en storfavorit så nu vill vi ta ytterligare ett steg och visa konsumenterna vårt övriga sortiment och otroliga bredd. Därför är vi väldigt glada att kunna lansera dessa sju nya sorter, som faller gamla som unga i smaken. Förhoppningsvis blir någon av dem en ny klassiker! säger Tony Kraftling, Nordic Manager, United Biscuits.

Stora och små
Från och med i vår kommer McVitie’s sortiment att bestå av;
Digestive Original – originalet av de spröda digestivekexen som lagt grunden för Digestives framgång
Digestive Fullkorn – smakrika digestive med 69 % fullkorn
Ny! Digestive Milk Chocolate – digestive täckt av krämig ljus choklad
Ny! Digestive Dark Chocolate – digestive täckt av mörk fyllig choklad
Ny! Digestive Chocolate Caramel – digestive med täcke av mjuk kola och krämig ljus choklad
Ny! HobNobs Original – spröda havrekex
Ny! HobNobs Milk Chocolate – spröda HobNobs täckta av smakrik ljus choklad

I tillägg till detta introducerar McVitie’s Minis, vilket är Digestive Milk Chocolate och HobNobs Milk Chocolate i ett mindre format. Med den lilla storleken är det perfekt för de konsumenter som vill ha något gott men endast är sugen på en liten smakbit. Minis är förpackade i en smart liten påse vilket gör dem lätta att ta med och bjuda på, vare sig man vill ha dem med sig på picknicken, i båten eller till fikat på terrassen.

För att underlätta för konsumenterna har samtliga produkter inom McVitie’s sortiment tydliga förpackningar som deklarerar produkternas näringsinnehåll per portion (GDA) som komplement till näringsdeklarationen.

McVitie’s säljs på samtliga ICA samt på utvalda butiker runt om i landet. Cirkapris för McVitie’s är 15,90 kr – 18,90 kr.

Relaterade inlägg:

  1. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små
  2. McVitie’s Digestive är en stor favorit i Sverige
  3. Fakta om Dr. Oetker Sverige
  4. Sharwood’s sortiment i Sverige
  5. Åtråvärda favoriter äntligen i Sverige