Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Håll formen under EM med Erdinger Weissbier

ÖL /

Fotbolls-EM närmar sig med stormsteg. Kommer Sverige lyckas pricka in formtoppen lagom till slutspelet? Hur det än går för Sverige gäller det för fotbollsälskare runt om i landet att hålla formen genom hela EM.
Erdinger Weissbier är en mild och läskande veteöl som passar perfekt både som törstsläckare och stämningshöjare under de kommande EM-matcherna och resten av sommaren.

I maj drar fotbolls-EM igång med allt vad det innebär. För den som inte har möjlighet att befinna sig på plats i Portugal gäller det att göra det bästa av situationen på hemmaplan. Ladda upp framför TV:n med goda vänner, chips och öl sen är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Jag tycker att Erdinger Weissbier är det absolut bästa alternativet när jag kollar på fotboll. Både tack vare den goda smaken och att den har en förmåga att verka både svalkande och törstsläckande när stämningen är på topp, säger Richard Keller, produktchef på Bibendum.

Något alla bör tänka på under EM-slutspelet är att planera sin ölkonsumtion för att orka ligga på topp under hela turneringen. Det gäller att räkna ut vilka matcher man ska hedra med den klassiska supporterölen. Viktiga matcher kräver mycket svalkande öl medan man under vissa matcher bör skippa ölen totalt för att hålla formen ända fram till finalen. Bifogat finns ett schema över matcherna och tips för hur du håller formen genom hela EM.

Tjockt lock håller temperaturen
Erdinger Weissbier tillverkas i Bayern och är världens populäraste veteöl. På den svenska marknaden finns tre varianter som tillsammans utgör 67 procent av den svenska veteölmarknaden. Erdinger Weissbier är sedan 1700-talet nationaldryck i Bayern och även en av Tysklands viktigaste ölsorter. Tyskland har för tillfället en krympande ölmarknad men Erdinger Weissbier säljer bättre än någonsin.

Ölen har en mild och läskande smak som passar alla öldrickare, både kvinnor och män. Skumkronan som bildas när man häller upp ölen innehåller väldigt mycket smak. Den fungerar även som lock för att behålla ölens aromer och temperatur vilket är viktigt under en lång och het fotbollsmatch.

Många som provar Erdinger Weissbier för första gången blir positivt överraskade och de flesta av dem blir även hängivna Erdinger-drickare livet ut. Skumkronan som bildas när man häller upp ölen håller den kall och god längre än någon annan ölsort. Detta gör att Erdinger passar lika bra under varma sommardagar som under heta fotbollsmatcher, säger Richard Keller, produktchef på Bibendum.

Relaterade inlägg:

  1. Så här häller du upp en äkta Erdinger Weissbier (42.3)
  2. Konsten att hälla upp en veteöl (11.3)
  3. Fakta veteöl (5.5)
  4. Opastöriserad Pilsner Urquell serveras på Soldaten Svejk (4.2)
  5. Försäljningen av alkoholfri öl ökar internationellt (3.6)