Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Gevalia satsar på skummet

VARMA DRYCKER /

Nyhet – Gevalia Latte Macchiato

Nu kan du äntligen göra en cappuccino eller latte med perfekt skum utan dyra och krångliga maskiner. Det nya skummet i Gevalia Cappuccino är tjockt, fluffigt och håller länge, precis som det du får på ett bra café. Det redan breda sortimentet utökas även med Gevalia Latte Macchiato.

En bra cappuccino och latte har ett skum som utmärker sig, och vad gäller smaker vill vi ha ett brett utbud att välja bland. I Gevalias sortiment finns vanlig cappuccino i många varianter och flera som är smaksatta med choklad. Nu lanseras också Gevalia Latte Macchiato för dem som föredrar en latte med tydlig mjölksmak.

– Tillsammans med smak och arom är skummet den viktigaste egenskapen och en stor anledning till att vi väljer att dricka en cappuccino framför annan varm dryck. Därför har vi utvecklat en teknik som ger Gevalia Cappuccino ett skum som motsvarar de högt ställda förväntningarna, säger Annika Jägerstig, produktchef, Gevalia.

Smaksatt med bitar av choklad
Det första skålpundet kaffe importerades 1685 och idag är kaffe nästan en nationaldryck i Sverige. I början av 1920-talet lanserades Gevalia och den släta koppen kaffe har under senare år fått sällskap av flera andra kaffevarianter. Heta nykomlingar som blivit mångas favoriter är Gevalia Cappuccino smaksatt med bitar av god choklad; idag finns de i smakerna Marabou, Daim, Toblerone och Marabou Premium.

– Gevalia Cappuccino är inte en ersättning för vanligt kaffe utan något man gärna unnar sig, utan att få dåligt samvete, när man är sugen på något eller bara behöver en paus för sig själv. Bekvämt är det också, blanda varmt vatten med pulver i en kopp och röra runt så är det färdigt, fortsätter Annika.

Kraft Foods (NYSE: KFT) är världens näst största livsmedelsföretag. I mer än 100 år har vi varit engagerade i att hjälpa folk världen över att äta och leva bättre. Miljontals gånger per dag sträcker sig konsumenter, i mer än 155 länder, efter sina favoritvarumärken från Kraft som Jacobs, Gevalia och Maxwell House kaffe, Oscar Mayer kött, DiGiorno pizza, Philadelphia cream cheese, Milka, Toblerone och Côte d’Or choklad. Listan över Kraft-favoriter växer ständigt.

Kraft Foods i Norden har ca 2 195 anställda och har en nettoomsättning på ca 770 miljoner USD. I Norden är vi ledande inom choklad, kaffe, färskost och chokladdryck. Starka varumärken är bland andra Freia, Marabou, Daim, Twist, Japp, Gevalia, Maarud, Estrella, Philadelphia, och O’boy.

Relaterade inlägg:

  1. Sortiment Gevalia Cappucino (45.4)
  2. Två nyheter på chokladfronten (10.7)
  3. Svenskarna älskar sitt kaffe (8.8)
  4. Cocio Cappuccino-drinkar för vuxna (8.5)
  5. Ett nytt oemotståndligt snacks (8.3)