Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ett Amaronevin är ett måste!

VIN /

Amarone-viner kommer från ett distrikt i Italien. Det är viner som tas fram genom en speciell tillverkningsprocess som bidrar till att vinerna blir kraftiga och får en hög alkoholhalt. Vinet Amarone Classico är ett fylligt rött vin som passar till kraftiga kötträtter men faktiskt även fantastiskt bra till choklad. Både till mörk kvalitetschoklad som dessert och maträtter smaksatta med choklad.

Amarone-viner görs på torkade druvor. När det mesta av vattnet har dunstat kvarstår koncentrerad söt must. Mängden sötma gör att vinerna ofta blir betydligt alkoholstarkare än vanliga viner. Amarone-vinerna är inte så kända som till exempel portvin, men kännarna ser Amarone-viner som en av de största inom vinindustrin. Upplev ett typiskt Amarone-vin genom att testa Amarone Classico.

Ett Amaronevin är ett måste! Vinet Amarone Classico är ett gott och kraftigt vin som ger en fantastisk smakkombination till choklad. Ofta kan man ju då tänka på mörk kvalitetschoklad, men det passar även bra till maträtter och såser med choklad i. När det gäller vin och choklad är det viktigt att våga testa och smaka sig fram, säger Johan Larsson, produktchef Amarone Classico.

Amarone
Amarone är vin som kommer från distriktet Venetien i Italien. Det är viner som görs på druvor som får torka i 100 dagar. Druvorna skrumpnar och den koncentrerade musten jäser långsamt till ett alkoholrikt och fylligt rött vin. En Amarone får inte understiga 14 procent alkoholhalt och det måste lagras minst tre år innan det får säljas.

Amarone Classico
Vinet Amarone Classico är producerat av de röda druvorna Corvina, Rondinella och Molinara. Druvan Corvina är utan tvekan den ledande röda kvalitetsdruvan i Valpolicella. Vinet har en hög alkoholhalt på 15 procent och passar till choklad, men även till ost (som parmesan) och kötträtter. Vinet kostar 169 kronor på Systembolaget.

Relaterade inlägg:

  1. Amarone-viner (11.5)
  2. Vinlandet Tyskland (8.2)
  3. Château Coucheroy 2000 – vin som lämpar sig bra till smakrika rätter (8.1)
  4. Königsmosel (7.6)
  5. Fire Mountain är perfekt på middagsbordet (7.5)