Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

E-juicen och dess intressanta smaker

Inom vapeing är det allmänt känt att det finns en rad e-juice varianter att välja mellan. Det är e-juicen som ger smaken och aromen när du inhalerar ångan från e-ciggen. Förr fanns det inte så många smaker men numera har spannet utökats rejält. Vi ger en hint om vad du kan köpa inom e-juice för den bästa upplevelsen.

Att röka e-cigaretter är mindre farligt än att röka vanliga cigaretter. Du kan helt slopa nikotinet eller minska dosen med hjälp av olika blandningar. Många blandningar kan du helt och hållet mixa ihop själv. Så – köp e juice här och börja din nya resa mot ett hälsosammare liv utan nikotin.

E- juicer som påminner om mat

De flesta smaker som förknippas med e-juice är lite mer friskare varianter som menthol, lakrits eller jordgubb. Sött och friskt hör till de mest populära smakerna som folk köper, men för att utöka utbudet lite och våga vara lite mer i framkant, har det nu även kommit e-juicer med smak från vanlig mat. Vad sägs om kryddiga juicer med basilika, green tea eller persilja? Och kan du tänka dig att prova e-juice som smakar köttbullar eller tomatsoppa?

På senare tid har många tillverkare av just e-juice även tillsatt smakämnen som används i vanliga livsmedel. Du kan även prova på olika smakkombinationer eller tillsätta en krydda själv efterhand som du röker. Med tiden tror man att det kommer att komma allt fler nischade smaker av e-juice så att det ska passa alla och falla alla i smaken, så att säga.

Vad innehåller e-juicen?

De ämnen som främst förekommer i e-juice är propylenglykol och vegetabiliskt glycerin. Det förstnämnda är en tillsats som förekommer inom både medicin, kosmetika och livsmedelsindustrin för att bevara fuktigheten och hållbarheten. I normala fall ser det ut som en rinnande vätska men bildas till ånga när den hettas upp. Det är bland annat detta du inhalerar när du röker dina e-ciggar.

 Ett annat vanligt ämne är det vegetabiliska glycerinet. Samma sak här – det används både inom medicin, livsmedel och kosmetika. Det här ämnet underlättar när man ska placera e-juicen i behållaren.

Olika e-juicer består av olika blandningar av just dessa två ämnen, utöver smaktillsatserna givetvis. Blandningen avgör hur mycket ånga du drar in och hur mycket du till exempel kommer att känna av i halsen när du drar ett bloss. Vissa föredrar en mer intensiv känsla och starkare smakupplevelse, medan andra tycker att en svagare förnimmelse känns bäst. En del kan bli irriterade i halsen av för starka e-juicer och då är det bättre att börja med en mildare variant.

Var kommer smakessenserna ifrån?

Tillverkare av e-juicer brukar använda samma ingredienser som finns i mat och bak. Det är alltså inga farliga tillsatser utan samma som du normalt får i dig varje dag via maten. Det kan även finnas andra tillsatser som avkylande känsla, vilket många föredrar när de drar in menthol eller lakrits i halsen. Vill du ha en e-juice med nikotin väljer du det, annars mixar du i det själv om du önskar.

Relaterade inlägg:

  1. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små
  2. Niklas Ekstedt om smaker
  3. Senap för alla smaker
  4. Café Brownie i två smaker – choklad och hasselnöt
  5. Nya Extra Pastilles – mjuka, sockerfria pastiller i oemotståndliga smaker