Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Campbell’s populära soppor i design av Andy Warhol

MAT /

Campbell’s Limited Edition lanseras i Sverige

I januari lanseras Campbell’s Limited Edition i Sverige. Kollektionen som består av tre färgglada soppburkar designade enligt popkonstnären Andy Warhols målningar kommer att finnas i begränsad upplaga. Sverige blir det första landet efter USA att presentera dessa unika burkar i handeln.

Svenskarna har sedan länge tagit Campbell’s mångsidiga soppor till sina hjärtan och äter dem både ofta och gärna. Nu presenteras för första gången i Europa en begränsad upplaga av burkar designade efter Andy Warhols konst. Tidigare har en begränsad upplaga med designade burkar presenterats i USA, en lansering som blev en fantastisk succé. Sverige är det enda landet därefter som blivit utvalt för utgåvan.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få göra en lansering av det här slaget. Svenskarna har konsumerat en hel del soppor från Campbell’s genom åren och nu får vi en chans att ge dem ytterligare ett mervärde, säger Peter Palmqvist, marknadschef på Campbell Soup Sweden AB. – Vi har fått mycket positiv respons på lanseringen i USA och hoppas på ett liknande mottagande på den svenska marknaden, fortsätter Peter Palmqvist.

Popkonstnären Andy Warhol målade under 60-talet ett flertal målningar av de klassiska soppburkarna, både naturtroget och mer fantasifullt med klara färger. Målningarna har sen dess ställts ut över hela världen och nått enorma framgångar och även bidragit till Campbell’s popularitet.

Campbell’s Limited Edition kommer att finnas i utvald dagligvaruhandel över hela landet från den första januari och består av tre burkar: två motiv för Campbell’s Tomatsoppa och ett motiv för Campbell’s Champinjonsoppa. Cirkapris i butik är 15 kronor. Smakerna är alltså desamma som tidigare men soppburkarna är designade enligt Andy Warhols målningar. Valet av smaker beror på att det var just tomatsoppan och champinjonsoppan som Andy lät avbilda. Campbells ordinarie soppsortiment består av tretton olika smaker.


Campbell Soup Company

Campbell Soup Company grundades 1869 i USA och är idag världens största producent av soppa. Företaget omsätter SEK 65 miljarder och har ca 22 000 anställda världen över. Det nordiska bolaget Campbell Soup Sweden AB bildades i maj 2001 i samband med att ett antal varumärken från Unilever förvärvades. I produktportföljen ingår flera kända varumärken, Campbell’s, Blå Band, Bong och Touch of Taste samt på den finska marknaden även Isomitta och Raguletto. Soppor samt varma och kalla såser är företagets specialitet och man jobbar ständigt med att utveckla goda, enkla och spännande produkter. Produktionen av torra produkter sker vid den egna produktionsenheten i Karpalund utanför Kristianstad där företaget även har sitt nordiska huvudkontor.

Relaterade inlägg:

  1. Campbell Historia
  2. Campbell Soup Sweden AB
  3. Campbell’s soppor till nyårsfesten
  4. Ny design med inspiration och enkelhet i fokus
  5. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design