Smördegsinbakad kantarell och fläskfilé

4 portioner

600 g Fläskfilé
1 burk Campbell’s Kantarellsoppa
100 g Bacon
4 st Smördegsplattor
1 st Ägg
Salt och peppar

Rostad Vitlökssås
1 burk Campbell’s Consommé
1 msk Finhackad lök
1 msk Finhackad palsternacka
2 st Vitlöksklyftor
½ dl Olivolja
Smör till stekning

• Bryn fläskfilén runtom och stek den i cirka 15 minuter. Låt filén svalna en stund innan den skärs upp.
• Knaperstek bacon, lägg upp på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
• Kavla ut smördegsplattorna något.
• Skär upp filén och fördela köttet på de fyra smördegsplattorna.
• Lägg cirka 2 msk outspädd kantarellsoppa på köttet. Toppa med knaperstekt bacon.
• Vik över smördegen så att den täcker filén.
• Pensla med uppvispat ägg.
• Baka i ugn ca 200º i 10-15 minuter.

• Bryn lök och palsternacka i smör, låt dem bli gyllenbruna.
• Tillsätt den outspädda consommén, låt sjuda ca 5 min.
• Sila och red eventuellt av med maizena redning.
• Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
• Hetta upp oljan, lägg ner vitlöksskivorna och rosta dem gyllenbruna.
• Sila av oljan och tillsätt den rostade vitlöken i såsen.
• Låt såsen sjuda upp.

• Servera den smördegsinbakade fläskfilén med hasselbackspotatis och rostad vitlökssås.

Fler: Fläskfile recept