Pasta Gnocchi al Granchio

Gnocchi med krabba

– Det här receptet har jag fått från en restaurangägare som jag lärde känna i Lucca i Toscana. Vid mina besök på restaurangen blev det snabbt en personalig favorit. Det är en snabb och enkel pasta som passar bra för hela familjen. Till såsen har jag använt mig av Gnocchi som är formad som en snäcka. Pastaformen passar utmärkt till såser med gräddbas eftersom såsen samlas i den lilla skålen i pastan, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 20 minuter

Ingredienser:

– 400 g Barilla Gnocchi
– 340 g salladskrabba i burk
– 3 dl Barilla tomatsås all’Arrabbiata
– 75 g gul lök, hackad
– 1 msk bladpersilja, hackad
– 2 msk tomatpuré
– 1 msk fiskfond
– 2 dl vitt vin, torrt, alt. vitt matlagningsvin
– 3 dl vispgrädde
– 2 msk smör

Gör så här:

Smält smöret i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg i tomatpuré, rör ihop. Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin). Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond. Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.

Gnocchi al granchio