Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Örtsås

FÖRRÄTT /

4 portioner

5 dl mjölk
2,5 msk vetemjöl
1–2 msk margarin
1 msk örtkryddor Provencale (frysta)
1 tsk vitlökspulver
50 g ENGHAV Tångcaviar, röd eller svart
0,5 tsk salt
vitpeppar

Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet, örtkryddorna, vitlökspulver och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme 3–5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör till sist i ENGHAV Tångcaviar.

Servera till spagetti, pasta eller kokta grönsaker, exempelvis broccoli eller blomkål. Knaperstekt bacon kan också vara gott att blanda i.

Relaterade inlägg:

  1. Mild Pepparsås, Örtsås med Creme Fraiche och en ny Béarnaisesås (19.1)
  2. Tångcaviar med flera fördelar (13.6)
  3. Tortilla – spansk omelett (2 port) (9.7)
  4. Strimlad biff med bambuskott (8.8)
  5. Tasty Nuggets – fisk i ny form och smak (8.1)