Om Bulleit Bourbon

Fem väsentliga ”Bulleits Points” enligt Tom Bulleit:
•    Det unika receptet med hög råghalt skapar en distinkt karaktär, med en viss torrhet och mjukhet.

•    Den kompromisslösa åldern, inte en dag mindre än sex år, skapar en mognad med en komplex smak.

•    Originalreceptet bakom Bulleit Bourbon följde med i generationer tills det nådde Tom Bulleit. Receptet härstammar från Toms farfars farfar Augustus Bulleit.

•    Bulleit Bourbon vann en guldmedalj vid 2004 års San Francisco World Spirits Competition. Där överglänste den välkända premiumbourbons och whiskeys som Jack Daniel’s, Knob Creek, Maker’s Mark, Jim Beam Black och Woodford Reserve.

•    Den minutiösa kvalitetskontrollen, valet av korn och jäst resulterar i en av de mest framstående bourbons som någonsin producerats.

Andra unika och utmärkande drag hos Bulleit Bourbon:
•    Bulleit Bourbon är unik bland bourbons och destilleriet har en egen kornavdelning som säkerställer att Bulleit har högsta möjliga kvalitetsingredienser.

•    Bulleit Bourbon är gjort på rent limestonefiltrerat vatten. Vattnet kommer Salt River, en sidoflod till Kentucky River.

•    Som alla amerikanska whiskeys har Bulleit Bourbon mognat i amerikanska ekfat. Både färg och en del av smaken kommer från tunnorna.

•    Då temperaturväxling är en viktig faktor i mognadsprocessen är Kentuckys årstider ideala för Bulleit Bourbon.

•    Bulleitflaskan är inspirerad av glas producerat i mitten av 1800-talet i Pennsylvania och Ohio och återspeglar whiskeytraditionen som härstammar från Augustus Bulleit.