Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Om Baileys

DRYCK /

Historik
1971 var året då Gilbeys of Ireland bestämde sig för att skapa en unik irländsk dryck som infattade två av landets stoltaste produkter; färsk grädde och whiskey. Ingen hade tidigare lyckats med konsten att blanda grädde och whiskey och det krävdes flera års tålmodigt arbete plus lite choklad och vanilj för att skapa en riktigt fantastisk smak. Slutligen den 26 november 1974 lanserades Baileys® Original Irish Cream och en helt ny typ av dryck; gräddlikören, var född. Likören blev snabbt en försäljningssuccé världen över. Idag är Baileys® likören nummer ett i världen och säljs i mer än 130 länder.

Vad som gör Baileys® så unikt
80 procent av Baileys® ingredienser kommer från Irland. Baileys® är gjord på den finaste grädden från de lokala mejerierna och whiskeyn kommer från Irlands mest välrenommerade destillerier. Whiskeyn som används är destillerad tre gånger. Kakaon och vaniljen är också av högsta kvaliteten, allt för att likören ska uppnå sin alldeles unika karaktär. Baileys® innehåller inga konserveringsmedel och onödiga tillsatser, det är alkoholen som bevarar grädden på ett naturligt sätt och garanterar dess färskhet över en lång period. För att säkerställa att smakupplevelsen aldrig blir missvisande är varje flaska märkt med ett bäst före datum, exakt 24 månader från det datum den tillverkades. En öppnad flaska håller 6 månader i rumstemperatur.

Ytterligare Baileys® fakta
– Varje minut varje dag året om konsumeras 2 260 glas Baileys®.
– För att tillverka Baileys® går det varje år åt cirka 228 miljoner liter mjölk från 40 000 kor från 1 500 bondgårdar.
– I Irland står Baileys® för 50 procent av landets spritexport och 6 procent av deras totala mat- och dryckesexport.
– Baileys är ett irländskt familjenamn, men det finns ingen Mr Baileys som har en direkt koppling till gräddlikören. Namnet valdes av en man som var med att skapa Baileys® under 70-talet. Baileys var namnet på hotellet mitt emot hans kontor.
– Baileys® är en av de mest populära presenterna till vänner och familj.
– Baileys® serveras bäst väl kyld, gärna med is.
– Prova gärna Baileys® istället för mjölk i kaffet.
– Hösten 2006 lanseras Baileys® Chocolate Mint på den svenska marknaden.

Relaterade inlägg:

  1. Baileys – den skönaste sällskapsdrycken i sommar (24.3)
  2. Baileys-snittar á la Markus Aujalay (20.7)
  3. Imponera på dina vänner med festliga kaffedrinkar (6.5)
  4. Härliga kaffedrinkar med Baileys® (5.7)
  5. Coolaste drinken i höst (5.5)