Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Snabbt och enkelt – gör egen sylt på några minuter

EFTERRÄTT /

Spar sommarens smaker

Ta vara på det bästa av sommaren med Dansukkers smarta produkter; Syltsocker och Syltsocker 1+3 samt helt vegetabiliska Gelésocker Multi.
Att göra egen sylt är roligt, gott och enkelt. Ta de frukterna och bär du tycker är goda, tillsätt syltsockret och koka upp. Vill du istället använda frukten i pannacotta, tårta eller mousse är halva jobbet redan gjort om du använder Gelésocker Multi.

Närodlat har blivit ett allt vanligare ord i vår vardag, vi vill ta vara på det som naturen ger. Nu dröjer det inte länge förrän vi kan skörda naturens alla frukter och bär. Passa på att besöka lokala odlare med självplock om möjligheten att odla själv inte finns. Mervärdet i det hemgjorda ligger i en unik produkt med en kvalitet som är svår att överträffa. Hemgjord sylt och marmelad i en fin burk är också en perfekt gå-bort-present.

– Sylt till pannkakor, marmelad till frukosttoasten och gelé till olika bakverk är favoriter som även den mest oerfarna enkelt kan göra själv med hjälp av Dansukkers praktiska produkter, säger Jeanette Nordenhem, produktchef Danisco Sugar.

Syltsocker – tillför mer än sötma
Socker är en helt naturlig produkt som finns i alla växter. Det har konserverande egenskaper och förutom att tillföra sötma och arom hjälper det också till att balansera och runda av andra smakintryck. Vid nedfrysning hjälper sockret till att bevara de ömtåliga frukterna och bärens smak, färg och konsistens. Dansukkers syltsockerprodukter innehåller allt som behövs för ett lyckat syltkok.

Gelésocker Multi – helt vegetabiliskt
Gelésocker Multi är ett helt vegetabiliskt gelésocker. Produkten ger en bra konsistens tillsammans med vatten, fruktjuicer och mjölkprodukter och kan därför användas till en mängd desserter så som mousse, pannacotta, pudding eller frukttårta med gelé.

Syltmästerskapet 2008
Succén med Dansukkers Syltmästerskap fortsätter även i sommar. Tävlingen går ut på att man, med hjälp av Dansukker Syltsocker och valfria ingredienser, ska tillaga sin egen sylt eller marmelad. Mer information om Syltmästerskapet 2008 finns på www.dansukker.se och på 2 kg sockerpaketen när tävlingen drar igång i början av juni.

Relaterade inlägg:

  1. ”Bli din egen Årets Kock” (17.5)
  2. Prova whisky på egen hand (17.4)
  3. GoGreen – enkelt, hälsosamt och inspirerande (16.7)
  4. Med ett enkelt klick bibehålls fräschören längre (16.5)
  5. Om Socker (13.7)