Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

McVitie’s Digestive – världen runt

EFTERRÄTT /

Grekland
McVitie’s Digestive konsumeras som snacks på eftermiddagen för energi. Ett bra alternativ då digestivekexet har ett högt innehåll av långsamma kolhydrater. McVitie’s bakar även helt utan transfetter och har sänkt salthalten i sina Digestive, och för de som vill finns McVitie’s Digestive 25 % mindre fett.

Italien
McVitie’s Digestive äts till frukost tillsammans med mjölk.

Mellanöstern
I mellanöstern äter man främst McVitie’s Digestive till frukost med te eller kaffe. Många har även kexen som ett snack på eftermiddagen för extra energi, precis som i Grekland.

Storbritannien
I Storbritannien är McVitie’s Digestive en del av vardagskulturen. På samma sätt som vi i Sverige ser Digestive som en självklarhet på ostbrickan tar britterna ett kex till sitt ”Afternoon Tea”. De doppar kexet och biter snabbt av en tugga. Tre vänner i Storbritannien har till och med undersökt hur länge man kan doppa McVitie’s Digestive innan de upplöstes i teet. Digestive Original klarade hela 20.19 sekunder.

Sverige
Ingen ostbricka är komplett i Sverige utan McVitie’s Digestive och hela 60 % uppger att de äter digestivekex just till ost. Vi äter även McVitie’s Digestive till fikat, vilket 38 % gärna gör. 27 % äter dem när som helst suget faller på eller använder dem vid bakning, t ex när man gör cheesecake.

Relaterade inlägg:

  1. McVitie’s Digestive är en stor favorit i Sverige (32.4)
  2. McVitie’s utökar sortimentet med sju nya smaker för stora och små (25.1)
  3. McVitie’s + Dora och SpongeBob = sant (21.2)
  4. Rekommenderas av bartenders världen över (16.2)
  5. Såsrecept från hela världen (16.2)