Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Rekommenderas av bartenders världen över

SPRIT /

Tanqueray gin för sofistikerade cocktails

Tanqueray gin är den perfekta ingrediensen för sofistikerade cocktails och därmed ett ovärderligt inslag på cocktailpartyt. Alltsedan starten 1830 har Tanqueray gin producerats av handplockade råvaror av högsta kvalitet, vilket ger den dess alldeles unika karaktär och smak. Under åren har Tanqueray gin vunnit ett flertal prestigefyllda priser och rekommenderas av bartenders världen över.

Året var 1830 då Charles Tanqueray grundade sitt destilleri i Bloomsbury i London. Hans målsättning var att framställa en elegant, torr och frisk gin, som skulle avnjutas av vänner och bekanta med smak för det goda. Med noggrant utvalda råvaror skapade han den finaste torra ginen som fanns på marknaden på den tiden och satte därmed nya normer för ginproduktion. Efter Charles Tanquerays bortgång 1868 tog hans son, Charles Waught Tanqueray, över för att föra hans livsverk vidare mot framgång och internationell expansion.

Under 1950- och 1960-talet exploderade cocktailkulturen i USA, vilket ytterligare bidrog till Tanquerays popularitet. Dess sofistikerade och unika karaktär satte riktlinjen för hur en Gin & Tonic och Dry Martini skulle smaka, vilket är anledningen till att Tanqueray gin var det självklara valet bland dåtidens celebriteter som Frank Sinatra, Rat Pack och John F. Kennedy. Idag är Tanqueray ett givet inslag på flotta hotell, barer och restauranger över hela världen och betraktas fortfarande som den bästa ginen för att blanda en perfekt Dry Martini eller Tanqueray & Tonic.

– Gin är idag en självklar och omtyckt ingrediens i många drinkar och med Tanqueray gin förhöjer du garanterat din cocktailupplevelse ytterligare, säger Magnus Bååthe, Brand Manager för Tanqueray på Diageo.

Prisbelönt gin
Tanqueray gin, som vunnit en rad prestigefyllda priser för sin höga kvalitet och smak, finns idag i över 140 länder och är den importerade gin som säljer mest i USA. Den omsorgsfulla produktionsprocessen tillsammans med den fyrdubbla destillationen och de noggrant utvalda råvarorna skapar en torr, frisk gin som är helt i särklass. Perfekt för sofistikerade cocktails!

Tanqueray gin (43,1%), 700ml, pris: 267 kronor, artnr: 10239.

Relaterade inlägg:

  1. McVitie’s Digestive – världen runt (17.1)
  2. Såsrecept från hela världen (17.1)
  3. André Lurton – en av de skickligaste vinmakarna i världen (16.9)
  4. Tanqueray & Tonic (8.6)
  5. Tanqueray Fizz (7.5)