Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kjempesmart ost fra Norge!

MAT /

Jarlsberg i skivor för dig som söker både kvalitet och enkelhet

Färdigskivad ost är enkel att använda och precis lika god som originalet i bit. Det är därför naturligt att allt fler väljer att köpa ost i färdiga skivor.
Norska Jarlsberg är sedan länge en av svenskarnas favoritostar och nu lanseras Färdigskivad Jarlsberg Original och Färdigskivad Jarlsberg Lätt.

Färdigskivad Jarlsberg Original och Jarlsberg Lätt är två milda ostar i tunna skivor som är enkla att ta isär. Jarlsberg Lätt är den magraste skivade osten på marknaden med en fetthalt på endast 16 procent. Jarlsberg Original har en fetthalt på 27 procent.

– Jarlsberg i färdiga skivor är ett perfekt smörgåspålägg för dem som älskar god ost och gärna väljer ostar med kvalitet och karaktär. Osten är enkel att hantera och för singlar och par som inte hinner äta upp en hel ost är färdigskivad Jarlsberg med tio skivor i varje förpackning extra praktiskt, säger Helena Olin, marknadsansvarig för Jarlsberg.

Frukostmacka, lunchmacka eller kvällsmacka
Hälften av all ost som säljs i Sverige konsumeras idag vid frukosten och en stor del av andra halvan hamnar på lunch- eller kvällsmackan. Färdigskivad Jarlsberg passar vid alla tillfällen och tack vare Jarlsberg Lätt kan alla unna sig en ostmacka då och då.

Frukost – För bästa start på dagen börja med ett fiberrikt bröd, bred på ett tunt lager smör och lägg på ett salladsblad, skivad Jarlsberg och paprika.

Lunch – Till lunch gör du enkelt en matig Quesadilla genom att fylla tortillas med skivad Jarlsberg, knaperstekt bacon samt en fräsch sallad på tomat, charlottenlök, hackad vitlök och chili samt färsk koriander. Smaksätt med pressad lime, salt och nymald svartpeppar.

Kvällen – Inte mycket går upp mot en god kvällsmacka. Rosta två tunna brödskivor i stekpannan. Bred guacamole på det ena brödet och lägg på tunna tomatskivor, skivad kyckling, champinjoner och färdigskivad Jarlsberg i två eller tre lager. Toppa med extra ost, lägg på den andra brödskivan och värm i ugnen tills osten smälter.

Färdigskivad Jarlsberg Original och Jarlsberg Lätt är paketerade i återförslutningsbara förpackningar. Ostarna lanseras i dagligvaruhandeln under maj 2004, full distribution under sommaren. Cirkapris 22 kronor/förpackning med 10 skivor (150 gram).

Relaterat: kyckling recept

Relaterade inlägg:

  1. Fakta om Jarlsberg
  2. Historien om Jarlsberg
  3. Munsbitar på AXA Harmonibröd
  4. Crostini al pomodorini e pesto
  5. Traditioner och firande 17 maj