Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ingefärsstekta revbensspjäll

VARMRÄTT /

4 portioner

– 1 kg tjockskuret revbensspjäll

– 1 msk olja

– 1 msk flytande honung

– 1 msk soja

– 2 msk riven färsk ingefära

– ½ tsk salt

– 2 krm nymalen svartpeppar.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Blanda olja, honung, soja, ingefära, salt och svartpeppar.
  3. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form. Pensla spjället runt om med kryddblandningen.
  4. Sätt in i nedre delen av ugnen och stek cirka 1½ timme eller tills benen lossnar från köttet. Ös köttet några gånger under stekningen

Relaterade inlägg:

  1. Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt (11.4)
  2. Helstekt biffrad med trattkantareller (10.8)
  3. Grillat lamm på grekiskt vis (10.3)
  4. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött (9.5)
  5. Pulled Pork recept (9.5)