Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

GI-recept

En av många fördelar med GI metoden är att den tillåter dig att variera din kost på många sätt. Till skillnad från exempelvis pulverdieter, som bara tillåter dig att dricka vätska dagarna i enda. Eller varför inte nämna skräckexemplen som grapefruktdieten som endast tillåter dig att äta grapefrukt flera veckor i skräck.

GI metoden är allt förutom detta. Den tillåter dig att laga goda middagar och goda efterrätter. Det är en diet som inte fokuserar på vad som är förbjudet, snarare på de möjligheter som finns. Idag finns det till exempel hur många kokböcker som helst med spännande GI recept av olika slag. Vissa böcker fokuserar på goda middagar, medan andra delar med sig av sina egna GI recept i form av en bok.

Vill man däremot inte lägga pengar på kokböcker så finns det givetvis andra vägar att gå. Att vända sig till Internet är alltid en bra idé i dessa sammanhang. Där lär du med all säkerhet upptäcka alla möjliga sorters GI recept och bra inspiration till din kostplan. Har du av någon anledning inte tillgång till nätet? Ge då inte upp. Försök då istället att själv experimentera och prova dig fram med hjälp av de livsmedel som GI metoden tillåter. Använder du fantasin är möjligheterna med GI oändliga.

Då livsmedel och råvaror med hög fetthalt är tillåtna bidrar detta till att det är lättare att laga en god maträtt. Ofta är det bristen på fett som gör att många bantningsrecept och maträtter blir väldigt tråkiga och smaklösa. Så gå till närmaste livsmedelsbutik och handla de råvaror som GI tillåter. Välj av alla färska grönsaker i grönsaksdisken, välj ut några goda ostar och nötter och inhandla grädde för att kunna göra goda såser. Glöm sedan inte proteinet i form av kött eller ägg.

Nu har du alla goda förutsättningar för att laga smakrik och spännande GI mat. Vem vet? Kanske kommer även du skriva en bok om GI recept i framtiden.

Relaterade inlägg:

  1. Sök recept online
  2. Pannkakor Recept
  3. Mojito Recept
  4. Sangria Recept
  5. Sockerkaka recept