Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Frågor och svar – Antipodes Premium Wines

VIN /

Vilka är Antipodes Premium Wines AB?
Antipodes Premium Wines AB är en i Sverige registrerad importör av alkohol. Det är ett dotterbolag till Maltaregistrerade Antipodes Premium Wines Ltd.

Antipodes Premium Wines Ltd äger även ett antal vinklubbar, varav Australian Wine Club är en. Mark Majzner är grundare och VD för denna företagsgrupp. Antipodes Premium Wines Ltd är registrerat för att betala skatt i Sverige och Tyskland. www.antipodeswines.com

Var finns deras vinlager?
Det ligger i Hamburg, Tyskland, och det är även dit allt vårt vin från övriga världen levereras. En plats de har valt på grund av dess väl utbyggda infrastruktur och effektivitet. Dessutom är det ingen skatt på vin i Tyskland viket gör att de undviker dubbel beskattning. De kan inte ha lagret i Sverige då det enligt svensk lag måste säljas från ett land utanför Sverige men inom EU.

När grundades Antipodes Premium Wine AB?
2004.

Vad betyder Antipodes?
Antipodes (engelska) betyder “två platser eller områden som är belägna på rakt motsatt sida av jorden”. I England var Australien och Nya Zeeland för ett hundratal år sedan alltid omnämnda som ”the Antipodes”, lite som vi idag använder uttrycket ”down under”.

Varför namnet?
Sverige och Australien är kanske inte på exakt motsatt sida av jorden, men näst intill. Därav namnet Antipodes Premium Wines. Som svenskregistrerad alkoholimportör började Antipodes Premium Wines (APW) importera främst australiensiska och nyazeeländska viner av god kvalitet som är prisvärda för svenska kunder.

Har de fortfarande bara viner från ”down under”?
Under 2007 har utbudet utvidgats och Australian Wine Club erbjuder nu viner från hela världen. De arbetar i nära samarbete med vinkonsulter i de olika länderna och väljer då vinerna direkt från källan i de olika vinregionerna. Antipodes ägare Mark Majzner har dessutom personligen träffat många av producenterna. Målsättningen är att erbjuda ett urval som representerar det bästa av de olika ländernas vinnäring.

Vilka är Antipodes Premium Wines kunder?
Restauranger (till exempel F12, Mattias Dahlström, Vassa Eggen), Systembolaget samt att vinerna säljs till konsument genom dotterbolaget Australian Wine Club. Antipodes Premium Wine är huvudleverantören till Australian Wine Club.

Hur ser den plattform ut som Antipodes Premium Wine använder för Intenethandeln?
Antipodes Premium Wine har utvecklat en omfattande plattform för att handla med vin via Internet som följer hela orderprocessen från när man lägger en beställning till slutkonsumentens beställning. Det inkluderar fullständig information och rapporter kring betalning av skatter, orderhistorik, inventering, hämtning och paketering samt leveransinformation som även är länkad till Schenker’s logistiksystem. Betalningen görs av ett säkert trestegssystem.

Relaterade inlägg:

  1. Frågor och svar – lagen och marknaden (31)
  2. Frågor och svar – Australian Wine Club (30.7)
  3. Frågor och svar om äppelcidervinäger (30.4)
  4. Frågor och svar om rapsolja (30.4)
  5. Frågor och svar om milt fullkorn (30)