Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Arrangera en fest med Sol-garanti för dina vänner i sommar

ÖL /

Sommaren är kort, låt den inte regna bort

Hela året längtar vi efter de korta svenska sommarmånaderna, och när de kommer så är det inte ovanligt att de regnar bort helt. Ta saken i egna händer i år och arrangera ett sommarparty som fungerar lika bra i äkta sommarväder som inomhus med lite hjälp. Solen är nyckeln till en lyckad sommarfest och då passar förstås den klassiska sommarölen Sol extra bra för att skapa rätt stämning.

Det svenska sommarvädret är ju som bekant extremt nyckfullt och det finns inga garantier för en solig sommar. Det finns dock garantier för en trevlig sommarfest.

­– Om sommaren spelar dig ett spratt och molnen hopar sig dagen för festen är det absolut ingen anledning att avstyra. Med några enkla medel kan du lätt arrangera den efterlängtade sommarfesten inomhus, säger Richard Keller, produktchef på Bibendum.

För att arrangera ett riktigt sommarparty trots att regnet öser ner krävs fyra saker: sommarattribut, stämning, dryck och mat.

Sommarattribut. Att känna solens strålar i nacken, gräset mellan tårna och en ljummen vind i ansiktet är ovärderligt. Sätt därför upp en stark spotlight så högt upp det går, höj värmen i huset och placera ut en fläkt lite strategiskt. Rulla även ut färdigt gräs i en del av huset och placera parasollet bredvid så att gästerna kan slå sig ner i gräset och pusta ut i skuggan. Placera också ut en uppblåsbar pool där gästerna kan doppa tårna.

Stämning. Redan innan gästerna kliver över tröskeln ska de nås av inbjudande musik, förslagsvis låter som Tomas Ledins ”Sommaren är kort”. Svenska sommarblommor som du själv plockat från ängen ger en behaglig doft. När du sätter fyr på grillen placerar du den vid ett öppet fönster så att lite av de aptitretande dofterna letar sig in i huset. Arrangera även en tävling, kanske inomhuskrocket eller en modifierad trekamp (tex kasta boll i hink, bowla på tomma läskburkar och ta en isbit i munnen och försök träffa ”poolen”)

Dryck. Den svenska sommaren fokuserar alltid krng solen, vad passar då bättre än den klassiska sommarölen Sol? Håll den kall i stora kar fyllda med is och servera tillsammans med en limeklyfta. Sol med sin friska smak passar bra både som den är och till sommarmaten och har sedan lanseringen i Sverige varit en uppskattad dryck under de varma sommarmånaderna.

Mat. Duka upp ett långbord inomhus, gärna med utomhusmöblerna. Duka matbordet med papperstallrikarpappersbestick och pappersmuggar ovanpå den obligatoriska pappersduken, allt för att det ska gå snabbt och enkelt att plocka undan. Bjud dina gäster på grillad kyckling, grillspett eller fisk som både är enkelt och går snabbt. Servera en fräsch sallad och brytbröd till. Använd gärna limen avsedd för ölen och pressa över maten för en fräsch och somrig smak. Avsluta middagen med färska jordgubbar och glass.

Relaterade inlägg:

  1. Imponera på dina vänner med festliga kaffedrinkar (31.3)
  2. Baileys – den skönaste sällskapsdrycken i sommar (18.5)
  3. Prisvärt och prisbelönat vin för alla tillfällen i sommar (16.7)
  4. Svalka dig med Cid i sommar (16)
  5. Hitta dina favoriter på nätet (14.8)