Dressing, marinad och aioli

Kallpressad Rapsolja passar till all matlagning, både vid i stekning, bakning eller när du gör en god dressing. Här nedan presenteras några goda och enkla recept med Druvans kallpressade rapsolja.

Örtdressing
1 dl Druvan Kallpressad Rapsolja
3/4 dl vatten
2 msk Druvan Rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 dl hackade färska örter (eller två msk torkade örter)
Nymalen svartpeppar efter smak

Laxfilé med Teryaki-marinad, 4 port
4 bitar renskuren laxfilé (150-200 g/st)
1 tsk salt
1 msk sesamfrö

Marinad:
2 msk Druvan Kallpressad rapsolja
1 msk Druvan Äkta kinesisk soya
1 msk Druvan Balsamicovinäger

Servera gärna wokade grönsaker, ris till laxen.

Aioli
2 Äggula
4 Pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
2 krm socker
2 tsk Druvans vitvinsvinäger
2 tsk senap
Peppar efter smak
2 dl Druvan Kallpressad Rapsolja
Gör så här:
Vispa eller mixa ägg, salt, socker, vitvinsvinäger och senap och peppar. För att inte aiolin skall skära sig är det viktigt att alla ingredienser vara rumstempererade och låta rapsoljan rinna ner i en mycket tunn stråle.

Relaterat: Lax Recept