Bavette-recept

Bavette är en platt form av Spaghetti som har sitt ursprung i Genua. Pastan togs ursprungligen fram för att passa till Pesto alla Genovese som även den är en lokal produkt och bör för bästa resultat kombineras med just pesto.

Tris di pesto
Bavette med pesto

Tre olika förslag på den klassiska kombinationen Bavette med pesto!

– Det här är en klassisk rätt från Genua som är pestons hemstad. Bavette är en pasta som är perfekt att kombinera med pesto eftersom peston enkelt fäster på pastan. Det är en snabb och god pastarätt som passar perfekt som mellanrätt på en större middag eller de dagar man har mindre tid för matlagning. Om man ska göra den här rätten till flera personer är det även fräscht att tillaga lite av varje sort och servera på samma tallrik, eftersom de har olika färg, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner

Tid: 15 minuter

Ingredienser:
400 g Barilla Bavette

Genovese:

190 g Barilla Pesto Genovese
Blad av 4 stjälkar grovhackad basilika
3 msk vatten från pastakoket

Rosso:

190 g Barilla Pesto Rosso
1 msk tomatpuré
10 körsbärstomater i kvartar
3 msk vatten från pastakoket

Calabrese:

190 g Barilla Pesto Calabrese
½ röd chili, hackad
3 msk vatten från pastakoket

Gör så här:

Värm peston i en stekpanna på låg värme. Tillsätt 2 msk vatten och rör försiktigt. Tillsätt eventuella övriga ingredienser (basilika eller tomatpuré och körsbärstomater eller chili). Lägg i pastan i stekpannan tillsammans med 1 msk vatten. Salta vid behov. Servera!

Tips: Servera gärna de tre versionerna vid samma tillfälle!