Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Königsmosel – traditionellt vardagsvin till modern asiatisk mat

VIN /

Redan innan Systembolaget blev rikstäckande år 1955 fanns det vita vinet Königsmosel i dess försäljningssortiment. Königsmosel är ett billigt vardagsvin som nu har fått förbättrad kvalitet på vinet och förändrad design på flaskan.
Ett vin med lång historia som passar perfekt till modern mat med influenser från Asien. Till exempel maträtter med lime, koriander, ingefära, citrongräs, chili eller curry.

Genom bland annat moderniserad tillverkning har Königsmosel fått förbättrad kvalitet på vinet.
I samband med det har producenten även tagit fram en ny design på flaskan. Königsmosel är ett halvtorrt vitt vin som är perfekt att ha hemma när man ska äta asiatisk mat. Bifogat finns ett recept på en asiatisk maträtt som går snabbt att göra och passar både vinet och vardagen perfekt.

Königsmosel kostar 49 kronor. Det är ett mycket bra, traditionellt och billigt vin som passar vardagsmiddagen. Framförallt till dagens moderna mat med influenser från Asien, vilken annars kan vara svåra att hitta vin till. En annan härlig kombination är att servera vinet till sushi, säger Mats Abrahamsson produktchef för Königsmosel.

Vinet Königsmosel kommer från Tyskland. Vinet är halvtorrt med hög fruktighet. Königsmosel är framtagen på druvan Riesling som är en av världens mest uppskattade druvor. Riesling odlas över hela världen men har sin bas i Tyskland. Viner på Rieslingdruvan är ofta bra matviner.

Asiatisk mat
I Sverige är det vanligt att äta asiatisk mat, inte bara på restauranger utan det börjar även alltmer ingå i vår vardagsmat. Några vanliga ingredienser i maträtter influerade från Asien är lime, koriander, ingefära, citrongräs, chili eller curry.

Prova Königsmosel till Asiatisk mat?

Königsmosel
Königsmosel finns som helflaska, halvflaska och Bag-in-Box
Artikelnummer på Systembolaget: 7469
Pris på Systembolaget: 49 kronor

Relaterade inlägg:

  1. Königsmosel (18.9)
  2. Tre genuint mexikanska smårätter med modern touche (16.5)
  3. Gordon’s® gin – en populär klassiker i ny modern design (16.5)
  4. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design (16.4)
  5. Asiatisk wok (16.3)