Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fullkornsfusilli med svamp

VEGETARISKT /

Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp. Smaken av vitlök och peperoncino ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner

Tid: 20 minuter

Ingredienser:

– 400 g Barilla Fusilli Integrale (Fullkorn)

– 250 g champinjoner

– 75 g torkad karljohanssvamp

– 0,5 dl olivolja

– 2 peperoncini, torkad och smulad – alternativt 2 krm mald torkad cayennepeppar

– 3 kvistar bladpersilja, grovhackade

– 1 dl torrt vitt vin (alternativt vitt matlagningsvin)

– 3 vitlöksklyftor

– 1 krm salt <
Gör så här:

Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten. Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar. Fräs en liten stund. Dela champinjonerna i fjärdedelar. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite (cirka 2 msk) av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan. Häll på vinet.

Låt såsen koka ihop på låg medelvärme. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak. Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja. Servera!

Relaterade inlägg:

  1. Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp
  2. Bavette med fisk och tomat
  3. Mezze Penne Tricolore Peperonata e Pollo
  4. Bucatini Amatriciana
  5. Kikärtssoppa med Cornetti