Sufflé à la Jarlsberg

6 portioner

Ingredienser:
4 msk smör
4 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk (3 % fett)
0,8 tsk salt (kan säkert översättas till kryddmått)
0,4 tsk socker (kan säkert översättas till kryddmått)
6 ägg
400 g riven ost (Jarlsberg)

Bärsås:
100 g jordgubbar, körsbär eller hallon
0,5 dl florsocker

Garnering:
2 dl färska bär till garnering
1 dl örter, mynta eller basilika

Gör så här:
Smält smöret och rör i mjöl. Späd ut med mjölk och rör runt till dess att smeten är jämn och tjock. Låt den rivna osten smälta i smeten. Låt smeten svalna och rör i äggulorna. Smaka av med salt och socker

Vispa äggvitorna för hand till ett skum (du skall kunna vända på bunken utan att det ramlar ur) och vänd försiktigt ner dem i smeten. Fördela blandningen i välsmorda formar

Grädda suffléerna i 175°C i 25 min

Servera Suffléerna med färska bär och bärsås (bär och socker)