Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Cannelloni con Ricotta e Spinaci

PASTA /

Cannelloni med ricotta och spenat

– Cannelloni uppfanns i början av 1900-talet och kommer från Sorrento/Neapel. Det är en rätt som kan göras både som små stubbar eller liggande. Om man väljer att göra dem som små stubbar är det viktigt att förkoka Cannellonin i några minuter och att ta bort en del av mjölken i bechamelsåsen. I det här receptet har jag valt att göra ett klassiskt Cannelloni-recept med ricotta och spenat men möjligheterna är oändliga eftersom de kan fyllas med i stort sett vad som helst, säger Christian Campogiani, samarbetspartner till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

400 g Barilla Cannelloni
400 g Barilla Arrabbiatasås
Smör till formen

Ricottafyllning:

300 g fryst bladspenat, upptinad och finhackad
500 g ricotta
2 krm salt

Béchamelsås:

6 dl mjölk (alternativt 3 dl om rören förkokas)
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 krm muskotnöt, riven
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här:

Ricottafyllning:

Blanda spenat, ricotta och salt. Fyll en spritspåse med fyllningen.

Béchamelsås:

Smält smöret, vispa ner mjölet. Tillsätt salt, peppar och muskot. Häll på mjölken i omgångar till önskad konsistens, rör hela tiden så att det inte klumpar sig eller fastnar i botten. Ställ åt sidan.

Cannelloni:

Cannellonin kan tillagas i hela sin längd eller delade på tre, uppställda som stubbar. Vid alternativ 1 behöver rören inte förkokas. Fyll rören med fyllning, lägg i en smord form. Täck med béchamelsås och toppa med tomatsås. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 20 minuter.

Vill du servera som stubbar ska Cannellonin förkokas i cirka 6 minuter. Kyl därefter ner rören direkt i kallt vatten. Dela Cannellonin på tre delar, ställ dem i formen och spritsa fyllning i. Använd béchamelsås gjord på hälften av mjölken, det vill säga 3 dl. Häll över béchamelsåsen på de stående små stubbarna och avsluta med tomatsås. Ställ in i ugn på 235º C grillvärme i cirka 10 minuter!

Tips! Fyll cannellonin med en klassisk italiensk köttfärssås, pröva med Barillas Bolognesesås!

Relaterade inlägg:

  1. Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi
  2. Insalata con spinaci e gorgonzola
  3. Lasagne från Sardinien
  4. Lasagne med Pesto alla Genovese
  5. Tortellinirecept