Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Whiskeygravad lax från Vånö

VARMRÄTT /

6 portioner

1 kg Lax
2 tsk Hackad vitpeppar
0,5 dl Salt
0,5 dl Socker
Dill
3 msk Talisker 10 år

Blanda salt, socker och peppar. Strö hälften av blandningen i botten av formen. Lägg i laxen och pensla den med Talisker. Strö därefter över resten av blandningen och dillen på laxen. Täck formen med plastfilm och låt stå kallt 2-3 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.

Relaterat: Lax Recept

Relaterade inlägg:

  1. Lasagne från Sardinien (15.3)
  2. Tillverkning – från ax till flaska (11.9)
  3. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn (10.8)
  4. Viner från Bordeaux (10.6)
  5. Såsrecept från hela världen (10.6)