Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tre genuint mexikanska smårätter med modern touche

MAT /

Jag har tagit fram tre mexikanska rätter som är snäppet mer avancerade än den traditionella tacomiddagen det lätt blir när man ska äta mexikansk mat. Genom att lägga ner lite mer tid och fantasi på maträtterna kan man uppnå en helt fantastisk middag med enkla medel.

När jag komponerade rätterna har jag arbetet med varierande sorters chili med skiftande hetta*. Anledningen till att jag har valt chili-temat är dels att det är en typisk mexikansk krydda som också är uppskattad i Sverige, och dels då heta rätter på chili är ett självklart val tillsammans med en svalkande mexikansk öl.

*Chilins hetta mäter man i scovilleenheter och desto högre enhetsantal desto hetare är chilin.

  • habanero (färsk chilifrukt) 100 000 – 300 000 scovilleenheter
    • chipotle (rökt torkad jalapeno ) 500 – 5 000 scovilleenheter
    • ancho (torkad poblano chili ) 1 000 – 1 500 scovilleenheter

Smaklig måltid!

Relaterade inlägg:

  1. Königsmosel – traditionellt vardagsvin till modern asiatisk mat
  2. Gordon’s® gin – en populär klassiker i ny modern design
  3. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design
  4. GoGreens Mixersortiment
  5. Fakta om Domstein Enghav