Sedani Rigati med Pesto Rosso, stekt aubergine och rostade pinjenötter

Fem dagar kvar till internationella pastadagen! Veckan lider mot sitt slut, varför inte fira till det med en typisk italiensk rätt – Sedani Rigati med Pesto Rosso, aubergine och rostade pinjenötter?

Sedani Rigati är ny i butikerna och du finner den bland annat på Hemköp, Willys, PrisExtra och Coop Forum.

4 portioner

Ingredienser:
350 g Barilla Sedani Rigati
200 g Barilla Pesto Rosso
100 g auberginer
25 g extra jungfru olivolja
25 g pinjenötter
persilja hackad
salt

Gör så här:
Skär auberginerna i små bitar, strö över en nypa salt och låt dem ligga i ett durkslag i 20 minuter. Fräs auberginerna i en teflonpanna på stark värme. Lägg de stekta auberginerna på hushållspapper för att låta vätskan rinna av. Rosta pinjenötterna hela lätt i en teflonpanna. Hacka persiljan. Koka Sedani Rigati al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med Pesto Rosso. Lägg i auberginerna och garnera med pinjenötter och hackad persilja.