Sätter sting på svala och heta drinkar


Upptäck Cointreau – lika aktuell idag som för 155 år sedan

Är du en av dem som tror att Cointreau endast passar som avec? Då är det dags för dig att upptäcka att Cointreau även är en utmärkt drinkingrediens.
Likörens användbara söta och bittra apelsinsmak gör att du snabbt och enkelt kan blanda mängder med goda drinkar. Cointreau ingår även i klassiska drinkar som Cosmopolitan och Margarita.

Cointreau går att dricka som den är eller med is. Om du tillsätter ytterligare en eller två ingredienser har du möjlighet att blanda ett oräkneligt antal drinkar. Tillsätt limeklyftor så har du en Cointreau Caipirinha, tillsätt tranbärsjuice och garnera med lime och du har en CointreauVersal. Eller varför inte blanda Cointreau och Tonic så du får en CT.

Vill du höja ambitionsnivån ett snäpp mixar du Cointreau med färska bär efter eget val eller med en likör du gillar. Bara din fantasi och dina smakpreferenser sätter gränser för vad som kan kombineras. Mosa färska hallon eller andra bär med en muddler och fyll upp med Cointreau och is eller häll i din favoritlikör för en smakexplosion.

– När det gäller Cointreau så känner de flesta igen både namn och flaska men många tror sig aldrig ha druckit den. De har aldrig tänkt på Cointreau som drinkingrediens och nästan alla blir förvånade när de hör att Cointreau ingår i klassiska drinkar som Margarita och Sex and the City-drinken Cosmopolitan, säger Martina Borgman, produktansvarig på Maxxium Sweden.

Heta drycker med smak av apelsin
Cointreau passar också utmärkt i varma drycker, perfekt nu under den kalla årstiden. Värme för både kropp och själ efter höstpromenader och andra kyliga utomhusaktiviteter får du med Cointreau Choc. Varm choklad spetsad med Cointreau.

– Cointreau Choc kan göras enkel med pulverchoklad som värms men också som en lyxigare variant om du tillverkar egen varm choklad av mjölk, grädde, choklad med hög kakaohalt och kryddor. Vill du piffa till den ytterligare kan du toppa med vispad grädde. Smaksätt sedan chokladen med Cointreau utifrån önskad styrka och apelsinsmak, fortsätter Martina.

¬Cointreau har artikelnummer 609 på Systembolaget och kostar 285 kronor (70 cl) / 154 kr (35 cl).