Så fixar du höstens bästa drinkar

Bjud på en smakfull fördrink – Svenska höstäpplen och skotsk Drambuie
Vad är bättre när höst- och vintermörkret närmar sig än att ta sig tid för familj och vänner? Bjud in till fördrink och lyxa med höstens enklaste drinkar – som ändå kommer få gästerna att tro du har en bartender i köket. Med Drambuie som bas blandar du snabbt och lätt proffsiga drinkar. Blanda till en ”smashing” äppeldrink som Cloudy Smash, sväng
ihop en Sunny Nights som får gästernas ögon att glittra lite extra i mörkret, eller gör en Red Darling som skiner i skymningen, en specialare till alla darlings på partyt.
Drambuie har smak av skotsk whisky, ljunghonung samt örter och är lätt att kombinera med andra smaker. Exempelvis äpplen, lime och jordgubbar är perfekta ihop med Drambuie. Vi har kollat med någon som vet allt om drycken, nämligen Linda Sakket som ansvarar för Drambuie i Sverige:
– Drambuie är verkligen lätt att kombinera med andra smaker. Den har en mjuk smak som samtidigt är ganska kraftfull. Drambuie är komplex till sin natur och det gör den alldeles utmärkt att ha som bas i drinkar. Eftersom alkoholstyrkan dessutom ligger på 40 % så behöver man inte använda någon annan starksprit.
Våga vara bartender
Blanda en Cloudy Smash med Drambuie och äpplejuice, toppa med lite kanel och dekorera med vackra svenska höstäpplen. Vi lovar att blandningen är ljuvlig och inte alls smakar som du tror.
Den snygga jordgubbsdrinken Red Darling har kärlekens färg, inte alls fel på en fördrink. Tänk på att välja ett glas som du kan muddla mynta och jordgubbar i – muddla är bartenderspråk för att stöta eller mosa. Häll i lite Drambuie, krossa massor med is, ta gärna en hammare så det hörs vad du gör också, och garnera med bär och mynta så är det klart. Lägg sedan till den kaxiga drinken Sunny Nights med lite robustare smak av Drambuie, äppellikör och Ginger Ale på drinklistan.

RED DARLING
4 cl Drambuie
4-6 st jordgubbar
6-8 st myntablad
Muddla jordgubbar och mynta i glaset. Häll i Drambuie och fyll upp med krossad is. Garnera med hel jordgubbe och myntablad.
SUNNY NIGHTS
2 cl Drambuie
2 cl Äppellikör
10-15 cl Ginger Ale
Häll Drambuie och likör över iskuber. Toppa med Ginger Ale. Garnera gärna med en äppelskiva.
CLOUDY SMASH
4 cl Drambuie
6-10 cl färskpressad äppeljuice
Skaka ingredienserna i en shaker, häll upp drinken. Garnera med lite malen kanel eller riven kanelstång.