Quorn Teriyaki

Ett hälsosamt höstrecept. Den här gången bjuds det på Quorn Teriyaki, en mättande rätt som värmer upp nu när kylan har kommit.


300 g Quorn Strimlor 

2 msk olivolja

2 msk teriyakisås

1 vitlöksklyfta, fint hackad

1 msk ingefära, riven

½ apelsin, juice och rivet skal

2 msk risvinsvinäger

125 g fullkornsnudlar

½ röd paprika, hackad

50 g svamp, hackad

6 vårlökar, hackade

½ citron, juice

2 msk koriander, hackad

Gör så här:
1. Marinera Quorn Strimlor i 30 minuter i en skål med olivolja, soja, vitlök, ingefära, apelsinjuice- och rivet skal samt vitvinsvinäger.

2. Koka fullkornsnudlarna enligt anvisning på paketet.

3. Stek paprikan i en wokpanna i cirka 2 minuter, tillsätt därefter svampen och vårlöken och stek i ytterligare 2 minuter.

4. Häll i strimlorna och marinaden och stek i cirka 6 minuter, tillsätt därefter citronjuice och koriander.

5. Blanda slutligen i fullkornsnudlarna och låt steka i 4 minuter.