Quorn Teriyaki
Ett hälsosamt höstrecept. Den här gången bjuds det på Quorn Teriyaki, en mättande rätt som värmer upp nu när kylan har kommit.
2 msk olivolja
2 msk teriyakisås
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 msk ingefära, riven
½ apelsin, juice och rivet skal
2 msk risvinsvinäger
125 g fullkornsnudlar
½ röd paprika, hackad
50 g svamp, hackad
6 vårlökar, hackade
½ citron, juice
2 msk koriander, hackad
Gör så här:
1. Marinera Quorn Strimlor i 30 minuter i en skål med olivolja, soja, vitlök, ingefära, apelsinjuice- och rivet skal samt vitvinsvinäger.
2. Koka fullkornsnudlarna enligt anvisning på paketet.
3. Stek paprikan i en wokpanna i cirka 2 minuter, tillsätt därefter svampen och vårlöken och stek i ytterligare 2 minuter.
4. Häll i strimlorna och marinaden och stek i cirka 6 minuter, tillsätt därefter citronjuice och koriander.
5. Blanda slutligen i fullkornsnudlarna och låt steka i 4 minuter.