Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Opastöriserad Pilsner Urquell serveras på Soldaten Svejk

ÖL /

Aldrig tidigare har opastöriserad Pilsner Urquell serverats i Sverige. Nu kan Soldaten Svejk, under en begränsad period i februari, exklusivt erbjuda alla ölälskare denna friska, smakrika Pilsner Urquell.

Opastöriserad Pilsner Urquell har precis som originalet en tydlig humlebeska med maltiga aromer. Den opastöriserade ölen har dock en annorlunda och ytterligare lite friskare smak.  Utöver den extra smakdimensionen är ölen dessutom väldigt känslig och har en kort livslängd. Något som medför en mycket begränsad distribution.

– Det är otroligt hedrande och fantastiskt kul att kunna erbjuda de svenska ölfantasterna denna osannolika möjlighet att här hemma i Sverige kunna prova denna mycket speciella öl från Pilsner Urquell. En öl som väldigt sällan serveras utanför Tjeckiens gränser, säger Carl Tesdorpf, produktchef Bibendum.

Vill du dricka denna smakfulla opastöriserade Pilsner Urquell är du vanligtvis tvungen att bege dig till Tjeckien. Där serveras den uteslutande på bryggeriet i Pilsen samt på ett fåtal exklusivt utvalda pubar och restauranger. Anledningen är att ölen är så känslig och därför väldigt svår att exportera med bibehållen hög kvalitet.

Kort om Soldaten Svejks Pilsner Urquell-vecka

Opastöriserad Pilsner Urquell kommer att serveras hos Soldaten Svejk (Östgötagatan 35, Stockholm) mellan 21 februari till 28 februari 2004 eller tills ölen tar slut. Totalt finns 50 fat. Under perioden serverar Soldaten Svejk även mat från en speciellt framtagen meny.

Kort om Pilsner Urquell
Pilsner Urquell är världens första ljusa lageröl. Tillverkningen startade redan 1842 i Pilsen, Tjeckien. Pilsner Urquell blev snabbt en succé och idag exporteras ölet till fler än 50 länder världen över. Trots sina stora internationella framgångar håller Pilsner Urquell hårt på traditionerna. Varenda droppe Pilsner Urquell bryggs fortfarande i Pilsen då ölets karaktäristiska smak och arom till stor del är ett resultat av egenskaper som inte går att få någon annanstans. Det mjuka vattnet, malten som man själv mältar, tillgången till världens främsta aromhumlesort samt den långa traditionen av att brygga öl.

Relaterade inlägg:

  1. Kuriosa – Pilsner Urquell (34.8)
  2. Intresset för tjeckisk öl ökar i takt med svenskarnas ölkunskap (14.9)
  3. Konsten att hälla upp en veteöl (4.4)
  4. Håll formen under EM med Erdinger Weissbier (4.4)
  5. Only Rémy Dinner (4.2)