Mezze Penne Tricolore med salsiccia och svamp

Mezze Penne Tricolore alla Burina

Burina är romersk slang för ”lantis”.

– Det här är en rätt som kommer från salsiccans huvudstad, Norcia, som ligger i Umbrien.
Den har lagats i min familj i många generationer och är en klassisk italiensk pastarätt. Vinettillför såsen en syrlighet som kompletterar sältan hos salsiccan, och krämigheten i såsen lämpar sig utmärkt till den rörformade pastan som lätt fångar upp såsen. Det är en fantastiskt god pastarätt som går snabbt att göra och är särskilt populär bland barn, säger ChristianCampogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

4 portioner
Tid: 20 minuter

Ingredienser:

– 400 g Barilla Mezze Penne Tricolore
– 2 msk smör
-200 g champinjoner, skurna i fjärdedelar
– 400 g salsicciakorv
– 3 dl grädde
– 75 g parmesan, riven
– 1 dl torrt vitt vin

Gör så här:
Koka upp pastavatten enligt anvisningar på paketet och lägg i pastan innan du börjar med såsen. Ta upp pastan 2 minuter innan koktidens slut.

Smält smör på medelhög värme. Lägg i salsicciakorven, skuren i bitar och utan skinn. Bryn korven cirka 1 minut. Tillsätt champinjonerna, häll på vinet och låt koka i 1 minut. Häll i grädden och låt koka upp. Låt stå och sjud cirka 5 minuter på hög värme till såsen reduceratstill hälften. Vänd ner pastan och tillsätt riven parmesan. Koka ihop under 2 minuter. Lägg upp på tallrikar och garnera med riven parmesan.