Longdrink, cocktail eller kanna?

Med Cointreau blandar du drinkar för sommarens alla tillfällen

Longdrinks efter stranden, cocktails före maten eller en kanna som räcker till hela gänget? Det spelar ingen roll vilka tillfällen det gäller eller vilka gäster du väntar, Cointreau är en perfekt bas för sommarens fräscha och förföriskt svalkande drinkar.

Det behöver inte vara avancerat, allt som behövs är rikligt med is och en flaska Cointreau. Fyll ett glas med is och häll på Cointreau. Önskar du en mer svalkande drink kan du toppa med Tonic för en CT. Vill du göra snäppet mer avancerade drinkar finns det mängder att välja mellan.

– Vissa vill att drinkarna ska vara enkla och innehålla få ingredienser, andra tycker att det är roligt när de får mixa många olika ingredienser och se drinken växa fram. Cointreau fungerar utmärkt som bas i både enkla och mer avancerade drinkar och gifter sig väl med till exempel likörer med fruktsmak som är helt rätt sommaren 2005, säger Martina Borgman, produktchef Maxxium.

Tre förföriskt svalkande drinkar för alla möjliga och omöjliga tillfällen är Blue Cooler, Fresh & Fruity och Strawberry Delight. De är fräscha och fruktiga och enkla att blanda. Börja med is och häll på Cointreau och övriga ingredienser, rör om.

Blue Cooler – longdrink
Is
2 delar Cointreau
1 del Bols Blue
5 delar Tonic

Fresh & Fruity – cocktail
Krossad is
2 delar Cointreau
1 del Bols Creme de Bananes
0,5 delar färskpressad lime
Toppa med Sprite

Strawberry Delight – kanna
Is
2 delar Cointreau
1 del Bols Strawberry
Färsk lime i klyftor som
pressas och släpps ner
5 delar Sprite
Cointreau har artikelnummer 609 på Systembolaget och kostar 287 kronor (70 cl)/155 kr (35 cl).


Kort om Cointreau

Cointreau lanserades i Frankrike 1849. Det är en likör med 40% alkoholstyrka som smaksatts av oljor från söta och bittra apelsinskal. Drycken är genomskinlig men när den kyls kan inte oljorna frigöras vilket leder till att drycken blir lätt dimmig, ett bevis på att endast naturliga råvaror använts. Även doft och smak påverkas av isen men likörens tydliga karaktär bibehålls.