Kantarellpasta med rökt sidfläsk

Idag är det internationella pastadagen! Fira pastadagen genom att ta vara på säsongens gyllene råvaror. Bjud din familj och dina vänner på en krämig Tagliatelle med kantarellsås och rökt sidfläsk dagen till ära!

4 portioner

Ingredienser:
400 g Barilla Tagliatelle
150 g rökt sidfläsk
1 st vitlöksklyfta
1 st schalottenlök
200 g kantareller, rensade
0,5 dl vitt vin
2 dl grädde
salt
peppar
persilja, hackad

Gör så här:
Koka upp rikligt med saltat vatten och koka Tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en stor panna under tiden, tärna fläsket och bryn på medelhög värme tills det är knaprigt. Hacka vitlök och schalottenlök och låt fräsa med i någon minut. Lägg i kantareller och stek några minuter. Slå på vinet, låt det koka upp och häll sedan i grädde. Reducera ner såsen lite och smaka av med salt och peppar. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt hackad persilja och servera direkt.