Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Helstekt biffrad med trattkantareller

VARMRÄTT /

För 4 personer
700 g utskuren biff i bit
6 medelstora potatisar
1/2 rotselleri
2 palsternackor
2 morötter
1 msk torkad timjan
olivolja
trattkantareller
smör
salt
peppar

Ansa rotfrukterna och skär i bitar. Lägg dem i en plastpåse och häll i timjan och cirka 1/2 dl olivolja. Blanda så att alla rotfrukter blir oljiga och timjanen blir jämnt fördelad.
Peppra köttet och bryn biffen snabbt i stekpanna på hög värme i smör. Rensa svampen. Hit kan du förbereda.

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg in köttet i mitten av ugnen. Bred ut rotfrukterna på en långpanna, salta, och ställ nederst i ugnen. Tag ut köttet när innertemperaturen når 56 grader (blodigt), för mer rosa tag ut vid 60 grader. Låt köttet vila i 10 minuter, salta med flingsalt vid bordet. Vrid under tiden upp ugnen till 250 grader och flytta upp rotfrukterna till mitten av ugnen för att ge dem lite färg.
Stek svampen i torr panna på medeltemperatur så att den släpper vattnet. När pannan börjar bli torr höj temperaturen och tillsätt smör. Salta och peppra.
Skär upp köttet och servera. Om man vill kan man riva lite parmesanost över rotfrukterna.

Relaterade inlägg:

  1. Kyckling med Lingon & Chipotle-yoghurt (9.2)
  2. Glaserade Quornfiléer med ugnsrostade grönsaker (8.7)
  3. Filodegsrullar fyllda med Quorn Färs (7.8)
  4. Rostad sötpotatissoppa med parmachips (7.3)
  5. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött (7.2)