Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Hallonmaräng

EFTERRÄTT /

Hallonmaräng
Från kapitlet Citron (Niklas Smaker)

Till denna goda och vackra dessert behövs det en crème brûlée-brännare.

4 Portioner
4 äggvitor
2 msk socker
1 ask färska hallon, 250g
Lite citronsaft

Gör så här
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum. Koka snabbt ihop hallon, lite citronsaft och resten av sockret i en kastrull. Lägg hallonen i en skål och toppa med äggvitan. Värm sedan äggvitan till maräng med hjälp av brännaren och servera genast.

Relaterade inlägg:

  1. Kikärtssoppa med Cornetti (7.4)
  2. Örtsås (6.8)
  3. Kall, kokt lax (4 portioner.) (6.6)
  4. Citronpaj (6.5)
  5. Lag Anderssons & Nordströms mat (6)