Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Grillad entrecôte

VARMRÄTT /

Grillad entrecôte
Från kapitlet Citron

Jag vet inte hur många sommarkvällar efter jobbet jag har ätit grillad entrecôte med pressad citron och lite rosmarin. Med ett glas rödvin behöver man inte så mycket mer. Jag grillar alltid min entrecôte med hälften briketter och hälften träkol. Briketterna gör så att glöden blir jämnare, och träkolen ger bättre smak. En tomatsallad är gott till.

4 Portioner
400 g entrecôte
Salt och peppar
1 citron
Några kvistar rosmarin
Olivolja

Gör så här
Låt köttet ligga framme en stund innan du grillar det. Om du tar det direkt från kylen så blir även grillen kall. Grilla köttet på båda sidorna, salta under tiden. Det går självklart även bra att steka det. Peppra och servera med citronklyftor, rosmarin och lite olivolja av hög kvalitet.

Relaterade inlägg:

  1. Grillad Quornfilé med bön- & bulgursallad samt limeyoghurt (16)
  2. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött (7.1)
  3. Biff med cashewnötter – av Anne Cheng (7.1)
  4. Helstekt biffrad med trattkantareller (6.2)
  5. Kikärtssoppa med Cornetti (5.7)