Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fruktspett med kall citronsås

EFTERRÄTT /

Ingredienser
4 port
2 nektariner
2 kiwi
16 stora jordgubbar

Sås:
2 dl ekologisk gräddfil
rivet skal och saft av 1/2 citron
2 msk flytande honung

Gör så här

Rör ihop såsen. Låt den stå i kylen minst 30 min. Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skala kiwin. Skär frukten i bitar. Trä upp frukt och jordgubbar på spett. Är grillen varm så kan du gärna pensla fruktspetten med lite honung och lägga på dem en kort stund.
Servera med såsen.

Relaterade inlägg:

  1. Kall, kokt lax (4 portioner.) (17.8)
  2. Kycklingsallad med mangosalsa (12.9)
  3. Romansallad med kryddstekta Quornbitar, roquefortost, ägg och avokado (10.1)
  4. Sommarsmak på burk (9.3)
  5. Quorn Filéer och zucchini på spett i citron- och dijonmarinad (7.1)