Filodegsrullar fyllda med Quorn Färs

Ingredienser

200 g Quorn Färs

12 filodegsark till 4 rullar

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, fint hackade

½

purjolök, delad och tunt skuren

2 msk äppelcidervinäger

1 tsk salt

1 tsk sambal oelek

350 g potatis, cirka 4 stycken

1 msk smör

1 tsk salt

150 g riven västerbottenost

2 msk olivolja

50 g machésallad

1 granatäpple, kärnorna

20 st kaprisäpplen, delad utan stjälk

1 rött äpple

1 salladslök, skuren i ringar

2 msk olivolja

½

citron, juice

Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och purjolök mjuka. Tillsätt Quorn Färsen och stek den under omrörning i fem minuter, häll på äppelcidervinäger, salt och sambal oelek.

Rör runt och ta bort pannan från värmen.

Mosa potatis och rör runt med smör och salt. Låt filodegsarken ligga i 3 lager och dela ett ark i fyra delar i fyrkanter.

Gör fyra rullar. Lägg lite potatis, Quorn Färs och ost i filodegen. Rulla upp och vik in kanterna till en stadig rulle, lägg på en plåt täck av bakplåtspapper. Pensla med olivolja och låt därefter filodegsrullarna stå i ugnen i 15 minuter tills de blir gyllene.

Blanda granatäppelkärnor, kaprisäpplen, det röda äpplet, salladslök, olivolja och citronjuice i en bunke, salta och peppra. Rör runt.

Dela filodegsrullen på snedden i två delar och servera med den rödgröna granatsalladen.